Publicat de: Ella Traveland | septembrie 9, 2010

Veliko Tarnovo – Un oras medieval

Pitorescul oras medieval Veliko Tarnovo, situat in nordul Bulgariei, la numai 160 km de Bucuresti, este destinatia perfecta pentru vacanta dumneavoastra.

Veti descoperi aici peste 7000 de ani de istorie, palate, cetatea, case cu un stil arhitectonic unic, muzee, manastiri, Arbanassi – satul cu case din piatra, si nu in ultimul rand, un loc foarte bun pentru cumparaturi.

Vestigiile bogatei sale istorii, moderna viata de noapte, peisajele deosebite din imprejurimi, ospitalitatea, fac astfel incat Veliko Tarnovo sa va ofere tot ce doriti pentru o vacanta deosebita.

Perioada:22-24 octombrie 2009
VELIKO TARNOVO este ridicat de-a lungul veacurilor pe un urias amfiteatru natural de dealuri, printre care serpuieste râul Yantra. Toponimia este data de cuvântul slav „tern” sau „turn” (tron), care, cu timpul devine Ternov, Turnov, Tur-nov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi Veliko Tarnovo,adică cel măreţ.
Construita strategic, la înăltime, pe vestigiile din Dealul Tsaravets, cetatea devine in 1187 capitala statului întemeiată de Petru şi Asan. In perioada medievala, orasul este considerat un „al doilea Tarigrad”, gratie fortificatiilor si monumentelor care mai dăinuiesc si astăzi.
Palatul Tarului si cel Patriarhal au fost așezate pe Dealul Tsaravets, iar casele boierilor si numeroase biserici erau amplasate pe Dealul Trapezitsa. Assenova Mahala, zona locuita de meșteșugari, era intre cele doua dealuri, pe când zona negustorilor străini era asezata la sud-est de Turnul Baldwin. Alte doua cartiere de asemenea fortificate, formau „orasul exterior”.
ZIUA 1: Intalnire la ora 07:00 in parcarea restaurantului Cina. Plecare la ora 08:00 spre Veliko Turnovo.Oprire in Russe.Tur panoramic Veliko Tarnovo.cu vizitarea monumentelor istorice. Cazare hotel 2* si timp liber.
ZIUA 2:Mic dejun. Vizitarea foretaretei Taravet. Deplasare la Arbanassi, satul de piatra, fondat in secolul al XV-lea, de crestinii veniti aici din sud-vestul Peninsulei Balcanic. Vizitarea Manastirii Schimbarea la Fata, monument arhitectonic care dateaza din secolul al XIV-lea. Cazare.
ZIUA 3: Veliko Tarnovo – Bucuresti. Mic dejun. Deplasare spre Basarabov, unde se vizitează Mănăstirea de Piatră, monument rupestru, unde a vieţuit Sf. Dimitrie cel Nou, patronul Bucurestilor.Deplasare la Ivanovo si apoi spre Russe-sosire in Bucuresti seara.

PRET 95 EURO

Pretul include:
– 2 nopţi cazare hotel 2*
– mic dejun,
– transport cu autocar,
– ghid,
– asistenta din partea agentiei,
– excursiile: Arbanassi, Manastirea Basarabov
Pretul nu include: asigurarea medicala, intrările la obiectivele turistice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: