Publicat de: Ella Traveland | februarie 12, 2010

Circuit BULGARIA 2010

Circuit Bulgaria 2010

275 euro/pers

Plecari:  21 mai,  11 iunie, 25 iunie, 23 iulie, 13 august, 3 septembrie 2010

Traseu:Bucuresti-Russe-Veliko Tarnovo-Plovdiv-Sofia-Vidin-Craiova-Bucuresti

Atractiile excursiei: Manastirea de piatra de la Ivanovo*Mormantul de la Sveshtari*Calaretul de la Madara*Veliko Tarnovo*Arbanassi* Pestera Bacho Kiro* manastirea Drayanovo* Complexul Etnografic Etura*Valea Trandafirilor* Mormantul de la Kazanlak*Plovdiv* Manastirea Bachkovo* Manastirii Rila*Pestera Ledenika

Ziua 1(vineri ) : Intalnire in fata la Cina cu insotitorul de grup la ora 7.30.Plecare spre Veliko Tarnovo la ora 8.00. Se iese din tara pe la vama Giurgiu.Oprire in centrul orasului Russe pentru 1 h apoi vom continua spre Manastira de Piatra de la Ivanovo, obiectiv aflat sub patrimoniul UNESCO. Manastirea de piatra de la Ivanovo isi are locul intr-un tinut mirific, inconjurata de masive muntoase ocrotind frumoasa vale din apropierea orasului Russe. Cautand o apropiere cat mai mare de Dumnezeu, calugarii eremiti s-au stabilit aici intre secolele al XI-lea si al XIV-lea, sapand in stanca pentru a face chili, paraclise si capele.Ne continuam drumul cu o oprire la la Mormantul de la Sveshtari, care se afla de asemenea in patrimoniul UNESCO. Situat intr-o regiune declarata rezervatie arheologica, in apropierea orasului Razgrad (40 km), mormantul unui rege trac a fost ridicat acum 2300 de ani.Cu o arhitectura perfecta uimeste atat prin bogatele ornamente sculpturale – cariatidele de sub bolta, rozetele, capetele de bou stilizate, ghirlandele, colonadele, cat si prin ritualul de a picta eroii in culori vii. Un monument remarcabil de arta traca – in ultimii ani, cea mai mare senzatie a arheologiei antice.La 70 km vom opri intr- un loc neobisnuit – un platou se ridica in mijlocul unei campiei, care, vazuta dinspre vest, arata ca o cascada de piatra. La o inaltime de 23 m figura unui calaret a fost sapata in piatra, strapungand un leu cu sulita, flancat pe ambele parti de inscriptii reflectand puterea militara si politica a primului imperiu bulgar.Acest simbol al statului bulgar este singurul de acest tip in intreaga Europa. Monumental in proiectare si executie, Calaretul de la Madara este un mesaj magnific ramas din Evul Mediu, in prezent aflat pe lista UNESCO.De la Shumen ne vom indrepta spre Veliko Tarnovo(142 km).Cazare la Hotel Etar 2*.Timp liber pentru a explora orasul pe cont propriu.

Ziua 3 ( duminica ) : Mic dejun. Pornim spre Plovdiv, la  45 km de Veliko Tarnovo, vom opri la Gabrovo pentru o scurta vizita a Complexului Etnografic Etura– la opt kilometri de centrul orasului Gabrovo, mestesugarii prelucreaza iscusit aurul, argintul, cuprul,  pielea si lemnul chiar sub ochii tai de dimineata devreme pana seara tarziu. Aroma painii proaspat coapte vine dinr-o brutarie veche si o mica cafenea serveste cafea turceasca facuta intr-o cana de cupru.Ne indreptam spre frumoasa Vale a Trandafirilor, pentru a vizita Mormantul de la Kazanlak– construit in secolul al IV-lea i. Hr. pentru conducatorii traci instariti. Picturile murale perfect conservate sunt o matrurie incontestabila a picturii din perioada helenica.Ajungem la Plovdiv in cursul dupa amiezii. Tur panoramic al orasului si apoi cazarea la hotel 3. Timp liber pentru a explora orasul pe cont propriu. Din cele 200 situri arheologice, 30 sunt de importanta nationala, urmand sa va orientati in primul rand asupra celor mai importante:Teatrul Antic, Stadionul Roman, Forumul, una din cele doua  moschei, biserici si case reprezentative pentru Renasterea Nationala.

Ziua 4 ( luni ) : Mic dejun. Excursie optionala  la   la  Manastirea Bachkovo(sec.XI), al doilea monument  religios al Bulgariei aflata la 29 km de Plovdiv si excursie la  Fortareata lui II. Assen al II-lea, care a restaurat in 1231 o constructie de la Justinian cel Mare(527-565). Ne intoarcem in Plovdiv.. Cazare hotel in Plovdiv.

Ziua 5 ( marti ) :Mic dejun.Plecare spre Sofia(147 km).Tur panoramic de oras. Principalele atractii: Muzeul National de Istorie, Muzeul Arheologic, Muzeul Pamantul si Omul, Muzeul National de Istorie Naturala, Muzeul Etnologic, Cripta Alexander Nevsky, Galeria Nationala, Galeria Nationala de Arta Straina, Galeria de arta Sofia City, Catedrala Alexander Nevsky, Biserica St. Nedelya, Biserica Sf. Sofia, Biserica Sf. Petka Samardzhiiska, Biserica Ruseasca Sf. Nicolae, Moscheea Banya Bashi, Sinagoga, Manastirea Dragalevtsi, Teatrul National Ivan Vazov, Mausoleu Alexander Battenberg, Opera Nationala, Cladirea Parlamentului, Baile Publice, Universitatea ‘Kliment Ohridski’, Casa Partidului, Palatul National al culturii.Se poate vizita o parte din obiective  pe cont propriu in ziua sosirii.Cazare hotel in Sofia.

Ziua 6 ( miercuri ) : Mic dejun.Dupa micul dejun, ziua este dedicata vizitarii Manastirii Zemen si Manastirii Rila. Arhitectura si picturile manastirii Zemen (sec. XIV) sunt complet diferite atat de stilul oficial bizantin cat si de stilul oficial al scolii Turnovo. Manastirea este pozitionata mai sus de raul Strouma, la 76 km sud-est de Sofia.Manastirea Rila este asezata pe culmile pitoresti ale muntelui Rila, la 120 km departare de Sofia. Cele mai pretioase monumente istorice si artistice ale manastirii include turnul Hrelyo din secolul al XIV-lea, biserica cu cinci cupole ce poarta hramul Nasterii Sfinteii Fecioare si bucataria manastiri, datand din secolul al XIX-lea.Manastirea adaposteste si o colectie valoroasa de manuscripte vechi si documente, hrisoave si icoane, o expozitie etnografica de tesaturi, bijuterii, covoare, obiecte din fier forjat si o biblioteca cu mai mult de 16 000 carti.Ne intoarcem la Sofia.Cazare Sofia.

Ziua 7 ( joi ) : Dupa micul dejun parasim Sofia si ne indreptam spre Vidin. Oprire la Lakatnik( 50 km N de Sofia) pentru a vizita Pestera Temnata Dupka, la Vratsa vom vizita pestera Ledenka.  Este situata pe creasta Srteshen in partea de NV a muntilor Balcani, la 16 km distanta de Vratsa. Detine numeroase galerii si formatii carstice uimitoare, incluzand stalactite si stalagmite datand de mii de ani. Pestera are aproximativ 300 m lungime si contine zece incaperi separate. Cea mai mare dintre acestea este Sala de Concert. Ca sa ajungeti aici, trebuie sa strabateti Pasajul Pacatosilor, iar legenda spune ca numai cei cu inima curata pot trece prin acest loc. Odata pestera a fost plina de apa, insa acum a ramas numai un mic lac, numit Lacul Dorintelor. Legenda spune ca daca introduceti mana in apa foarte rece a lacului si va puneti o dorinta, aceasta se va implini.Ne continuam drumul spre Bucuresti, pe ruta Vidin-Calafat-Craiova-Pitesti-Bucuresti, unde ajungem in cursul serii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: